F

Sunday, 23 November 2014

Review : Biore Cleansing Strips Pore Pack

Assalamualaikum

Makin hari SR punya whitehead dan blackhead semakin menjadi-jadi teruknya. Pelbagai cara SR dan guna termasukklah menggunakan telur dan serbuk sodium bikarbonat. Tapi hasilnya tak menakjubkan sangat. Plus, SR takde masa  nak siapkan bahan untuk buat DIY kat rumah. So, SR ambil keputusan untuk membeli Biore Cleansing Strips Pore Pack. Actually ada dua jenis. Satu warna putih dan satu lagi warna hitam. SR beli yang warna hitam punya di Watsons dengan harga RM 10.** untuk 10 strips. Sorry, SR tak ingat harganya. Tapi, bawah RM 11.00 lah :)

SR baru je guna satu strip. Itu pun hasilnya tak impress sangat. Mungkin sebab SR dah guna mask Egg White sebelum pakai Biore Cleansing Strips Pore Pack. Tapi takpe boleh cuba lagi. Untuk yang strip kedua ni SR tak buat apa-apa kat bahagian hidung selama beberapa minggu. Just sebab nak buat review ni. Haha, sound ridiculous, right?


Cara nak menggunakannya?

1. Twist Pore pack to loosen and separate slits with dry hands. Peel Pore pack off the plastic liner. Opened Pore pack should be used immediately.

2. Wet your nose thoroughly. Pore pack won't stick on a dry nose.

3. Dry hands. Apply to nose area, smooth side down, pressing down to ensure good contact with skin.

4. Let dry for about 10-15 minutes. Pore pack will feel stiff when it is ready to be removed. Drying time may depend on climate. Slowly and carefully peel off starting at both edges, pulling to the center.



Walaupum dah pakai dua kali, resultnya still tak improve. Lebih kurang aje. I don't know why. Maybe SR salah pakai ke? Tak ikut step ke? SR pun tak tahulah... Hmm. But, I'm happy sebab berjaya buang whitehead/blackhead dari hidung SR walaupun tak banyak. Okaylah tu kan? Daripada tak ada langsung. 

Lepas ni lebih banyak skincare/facial muka akan dilakukan. Maklumlah, muka dah naik jerawat sana sini. Stress aje bila cerita bab jerawat ni. Hahaha. But, kenapa tercerita pasal jerawat dekat entry ni. Hmm. Nevermind...

So, tunggulah lagi beberapa minggu dan lihat hasilnya nanti. Agak-agaknya resultnya akan sama or improve sikit. Okay? Hehe

Kalau nak guna cara yang mudah dan simple selain menggunakan pore strip, korang juga boleh cuba Petua : Hilangkan Bintik Hitam dan Putih di Muka yang pernah SR share sebelum ni. 

Thanks for reading. See you again in the next entry. Bye!