F

Thursday, 17 April 2014

Semester 3.

Assalamualaikum.

Sejak masuk semester baru ni blog Apple Mints terabai pula. Lebih kurang empat hari jugalah blog ni senyap je. Bukannya tak nak update cuma semester ni kena berusaha lebih sebab semester pendek dan terpaksa korbankan apa yang patut. Salah satunya, update blog. 

Jadual harian SR pun dah mula berubah sejak bermulanya semester 3 ni. Meh sini nak cerita jadual SR sepanjang hari Isnin-Khamis. Awal pagi bangun solat Subuh dan terus bersiap-siap untuk ke kolej (since SR dah tak stay hostel, Papa yang hantar ke kolej waktu pagi.) walaupun class mula pukul 9.30 pagi. Habis class pukul 5.00 petang dan sampai rumah dalam pukul 7. Itu termasuk masa naik bas kolej, LRT dan balik ke rumah. Malam pula, sibuk nak kemas beg, gosok baju dll. Then, pukul 10.30 tidur (Itu pun kalau mengantuk awal sangat).

 Dengan jadual yang tak berapa nak padat tu, memang agak sukar nak curi masa untuk update. Ni pun nasib baik esok takde class (Itulah yang bestnya kalau short sem.). Dapatlah juga menaip dan publis entry ni. Huhu. 

Untuk minggu pertama semester 3 ni, tak dapat banyak kerja lagi since buku pun belum dapat. Tapi, rasanya bermula dari minggu depan SR dah start busy dengan quiz, presentation dll. Comfirm dah jarang update blog. Hmm.

Itulah serba sedikit kisah SR tentang semester 3 yang baru bermula minggu ni. Penat tu memang penat. Tapi, pelajaran punya pasal. Apa pun sanggup. Hehe.


Thanks for reading this entry. Bye! Assalamualaikum.



Tumblr