F
HOME KARYA TIPS&DIY NOVELS TUTOBIES WATCH ONLINE

Friday, 27 March 2015

Naluri

ASSALAMUALAIKUM


(4) Tumblr



Naluri | Nak dijadikan cerita, minggu lepas kena tinggal sendiri sebab family balik kampung di Kedah. SR yang bakal menduduki final exam, terpaksalah stay kat KL ni haa... Sobs T.T

Papa kata nak gerak balik Kedah pagi. So, lepas hantar SR di kolej dorang akan terus balik Kedah. Awal-awal tu biasa je tak rasa pape. Tapi bila dah pukul 10 lebih tu, hati ni rasa lain sangat. Jantung berdegup laju. Hati berdebar. Entah, fikir positif je masa tu sebab biasalah kalau dah kena tinggal sape tak sedih. Plus, SR jarang jauh daripada family. So, bila dah jauh ni rasa dia lain sangat. Lama jugaklah rasa berdebar tu. Tapi, SR cuba fikir positif je dan anggap perasaan tu normal.

Semuanya berjalan seperti biasa. Sehinggalah....

Mama call SR kononnya nak tanya khabar. Then SR saje tanya "pukul berapa sampai kampung tadi?" Lepas tu Mama kata "Belum sampai lagi..." SR jadi pelik. Masa tu jam dah pukul 8 lebih (Malam)  Dan dorang bertolak ke Kedah dalam 8 lebih macam tu. Biasanya kalau balik Kedah dalam 6-7 jam je. Tapi takkan tak sampai lagi. Rupa-rupanya, dapat tahu kereta breakdown masa tengah dalam perjalanan nak ke sana. So, betullah apa yang SR rasa pagi tu. Berdebar bukan main. But, alhamdullilah. Semuanya baik-baik je.

For the conclusions, lepas ni jangan ambil ringan dengan apa yang kita rasa. Kadang-kadang ada maksud disebalik semua rasa tu. Kita je yang tak tahu.


P/s : Final exam tinggal lagi 2 papers. Tak sabar nak habiskan semester ni ^^V