F

Thursday, 4 April 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia Full Episodes

Assalamualaikum.

Sebenarnya Saya Isteri Dia


Izzue Islam dan Tiz Zaqyah

SINOPSIS

Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.

Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih kepada Datin Farizah.  

" Aku buat semua ni kerana mama.Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau. " - Firash Arshad.

" Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku. " - Syafa Aqira.

Laluan untuk mengharungi perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda dengan kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.

Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.

" Kenapa pulak tak nak ikut ? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. " - Syafa Aqira.

" Ye ke ? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain ? " - Firash Arshad.

Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya seba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup berbuat apa sahaja untuk mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.

" Siapa nak tidur atas riba awak ? Please lah ! Tak ingin pun ! " - Syafa Aqira.

" Betul ke tak ingin ? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak lupa kot ? " - Firash Arshad.

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu ? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash ? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka ?


Tonton *akan diupdate dari semasa ke semasa*



Nak Baca Novel ni ?

Baca di Sebenarnya Saya Isteri Dia [ Click ]

OST

Kita - Forteen [ Click ]


P/s : Tolong inform kalau video tak boleh nak tengok :)

30 comments:

  1. Replies
    1. Yay, jangan lupa malam ni pukul 9 stay depan tv :D

      Delete
  2. knape episod 4 ngn 5 sme?

    ReplyDelete
  3. syaza, ain singgah sini :) jom join GA dari syafiq. ain dag tag syaza. :D http://nurainothman.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-gieaway-by-osm.html

    ReplyDelete
  4. Biasanya post episode yang baru bile ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya sehari selepas ditayangkan di tv :)

      Delete
  5. episode 9 maner..copet siket...huhuhu

    ReplyDelete
  6. salam...tak dpt nak buka eps 9...napa erk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Maksud awak, tak boleh buka link atau video ?

      Delete
  7. link boleh buka tp bila dah klik kat episod 9 tu takda video kuar ...black je..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh,cuba tunggu lama sikit. Syaza try buka pun mula-mula jadi hitam je. Then, video tu keluar. Kalau tak boleh juga, inform eh ? Nanti Syaza try masukkan link baru :)

      Delete
  8. thanks syaza..i try...tp if tak dpt pls erk bg link yg lain ..ari tuh mcm pnh jd gak ..syaza bg link lain boleh plak ...huhuhu hope dpt buka la...tq dearrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. Kalau still tak dapat juga, inform eh ? nanti Syaza letak link baru :)

      Delete
  9. takleh juga la.dear...takda gerak langsung...hitam je..tp 4 ur info kat pej ni byk link tak dpt buka esp yg nak tgk online...tp ari tu mcm ni gak ..syaza bg lnk br dpt plak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, takpe lah kalau macam tu. Syaza dah letak link baru. Oh, ye ke ? Orang tak inform so Syaza tak tahu video tu boleh tengok ke tak. But, its okay. Hehe, enjoy watching ! :)

      Delete
  10. tak dpt juga laa...:(

    ReplyDelete
  11. thanks syaza i really appriciate .... love muchhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. Jangan lupa singgah Apple Mints k ? ;)

      Delete
  12. ok ...always

    ReplyDelete
  13. kenapa ep 11 12 13 tak ada lagi ye!!!! tolong upload pls. Thx!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab episode 11,12,13 belum keluar kat tv lagi. Dah keluar nanti baru update :)

      Delete
  14. Oh ok terima kasih...

    ReplyDelete
  15. Ada link teduhan kasih tak sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teduhan Kasih ? Hari tu memang nak upload tapi tak jadi. But, InsyaAllah nanti Syaza update Teduhan Kasih balik :)

      Delete
  16. Hi sis bila nak upload episod 12 nih????

    ReplyDelete
  17. as salam...

    takde eposid last ke SSID ni sis...

    ReplyDelete