Sunday, 16 March 2014

Tutorial : Membuang Word Verification.

Assalamualaikum.



Kalau nak tahu Word Verification tu apa, boleh refer gambar diatas ni. Kadang-kadang benda alah ni boleh merosakkan mood seseorang. Bayangkan bila kita nak komen entry, tiba-tiba keluar word verification ni. Terus batal niat nak komen dan tanda (x) ditekan. Hmm.

Macam mana nak buang word verification ni? Jom mulakan sesi pembelajaran kita sekarang!!! Hehe. Ikut step by step okay?


  1. Firstly, korang mestilah sign in Blogger, ya dak?
  2. Pergi ke bahagian Settings. Then, klik Post And Comments.
  3. Lastly, klik "NO" pada bahagian Word Verification. (Boleh refer gambar bawah ni kalau tak tahu.)


4. Done!


Yay, senang kan? Simple like A B C. Hehe. Hopefully tutorial ni dapat membantu korang semua even ramai yang dah tahu pasal tutorial ni. Hahaha. Kbye!







1 comment :