Wednesday, 19 November 2014

Liebster Award - Ira

Assalamualaikum

Wah, feeling excited when someone tag me to do this Liebster Award. Maklumlah, first time orang tag SR untuk LA ni. Thanks to Ira (http://ifyouknowwhatimean21.blogspot.com/) for tagging me... Semalam dia tag, hari ni terus siap entri. Nampak tak bertapa terujanya SR. hehe. Kalau ada sesiapa yang tak tahu nak tag siapa, boleh tag SR ya? Hehe. Kalau ada free time SR join :)


Syarat :-

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
2. Answer the 11 questions asked.
3. Nominate 11 other blogger with a smaller following but with lots of potential.
4. Create 11 of your own questions for them to answer.
5. Notify your nominate.


Soalan yang Ira beri ialah :-

  • Sejak bila anda tahu kewujudan 'BLOG'?
For your information SR mula berblogging dari tahun 2011 lagi, so dari situ baru SR tahu wujudnya Blogger.

  • Anda aktif atau pasif dalam dunia blog ini?
Both. Sebab kalau ada masa terluang, SR akan aktif update blog. Kalau takde masa atau busy dengan study, SR jadi pasif sebab banyak benda nak kena siapkan.

  • Kenapa anda menjadi seorang blogger?
Tak ada jawapan yang spesifik. Mungkin sebab minat. Maybe. Lagipun dengan blogging, dapat kenal dengan ramai kawan dari merata tempat.

  • Ada abang or adik lelaki tak? hahaha nak jadi akak/adik ipar awak boleh? XD
Ada. SR ada 4 orang adik lelaki. Pilih ajelah nak yang mana satu. Hehe. Kalau dah jodoh nak jadi adik ipar pun apa salahnya. Hehe :D

  • Cita-cita masa sekolah rendah?
Biasalah, zaman sekolah rendah cita-cita berubah-ubah. Kejap nak jadi cikgu, nak jadi pramugari, nak jadi macam-macam lagilah. Last-last, bila amik Diploma, amik course Business Administration. Tak ke lari tu? :D

  • Awak dah add saya dalam wechat ke belum?
Belum lagi... Hehe

  • Apa yang perlu saya perbaiki dalam tulisan blog saya?
Rasanya tak ada. Semua dah okay :)

  • Berapa lama korang dok menghadap depan laptop sebenarnya?
Bergantung. Kalau free, memang menghadap laptop sebab kebanyakkan kerja yang SR buat mesti guna laptop. Hehe. Kiranya lama juga lah...

  • Benda yang luar biasa yang pernah korang lakukan?
Benda luar biasa? Hmm, how about I can finish read a novel within one day? Percaya tak? Hehe. Tapi, itulah hakikatnya :D

  • Dah berpunya atau belum?
Belum. Masih lagi single :D

  • Apa perasaan awak bila saya tag awak?
Happy sebab ada juga orang yang nak tag SR. Hehe






11 soalan daripada SR :-

  1. Entri pertama anda tentang apa? 
  2. Selalu singgah blog Apple Mints?
  3. Siapa yang korang minat dalam Runningman? Kenapa?
  4. Warna kegemaran anda? 
  5. Rutin harian sebelum masuk tidur?
  6. Perkara yang anda teringin nak lakukan tetapi belum ada peluang?
  7. Tarikh lahir anda?
  8. Quotes kegemaran anda?
  9. Apa yang akan anda lakukan jika bosan?
  10. Apa kelebihan yang anda dapat menjadi seorang "Blogger"?
  11. Satu benda yang anda akan bawa kalau keluar rumah?


That's all from me. Good luck kepada siapa yang SR tag :D


13 comments :

  1. Thank you so much sebab tag shad.. hehe.. nnti shad jawab yea.. :D

    ReplyDelete
  2. Wah tercalon gitu!Hehe tq dear.. Nanti i blast entry ttg ni ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome. Alright, dah update boleh inform SR nanti SR singgah :)

      Delete
  3. Thank you syaza for tagging . Appreciate it so much . akan menjawab dalam masa terdekat ,!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome. Hehe. Okay, nanti inform Syaza ya? Nanti Syaza singgah :)

      Delete
  4. boleh habiskan baca novel dalam sehari. geng! keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay. Kita geng! Susah tau nak jumpa orang macam kita berdua ni.... Hehe :D

      Delete
  5. wah dapat habeskn bc novel dlm shari..hehe dlu bole, skg mcm xbole. bz. hehe

    thanks tag. bakal jawap. hee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/the-liebster-award-14-syaza-raihanah.html

      Delete
  6. wah, kita ditag lah! mekasih.. nanti saya jawab :)

    ReplyDelete
  7. Sudah jawab! :D

    http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/7-liebster-award-tagged-by-syaza.html

    ReplyDelete
  8. hahahha thanks sebab join...btw your entry memang masyukkk

    ReplyDelete