Saturday, 23 May 2015

New Template 2015

ASSALAMUALAIKUM



Template Baru 2015 | Hi, guys. So, inilah design baru untuk blog ni. Ringkas dan kemas. Memang itu yang SR nak selama ni. Tema blog untuk design baru ni black and white. Kenapa black and white? Sebab SR rasa dua warna tu sesuai untuk mana-mana jenis blog. Pada mulanya tak terniat pun nak tukar design baru. SR just nak tukar atau edit sikit-sikit je lepas Subuh tadi. Tapi, bila tengah edit tu, code yang lama hilang sebab tak save backup. Haih. Terpaksalah tukar semuanya. Igatkan nak guna Awesome Inc template, tapi tak reti. Maklumlah dah lama sangat tak usik coding tu. Lastly, guna simple template je. Senang.

Oh, ya.. Mungkin lepas ni dah takde Apple Mints kot. Huhu. Sekarang ni pun dah bertukar kepada nama SR sendiri, Syaza Raihanah. So, yeah. InsyaAllah, no more Apple Mints okay? Walaupun nama tu dah guna lama (sejak mula-mula bergiat dalam dunia blogging) tapi SR terpaksa. Sebab Apple Mints tu pun bukan dari idea SR sendiri. Nama tu pun dapat masa belek-belek catalog SOGO. haha. Rasa macam tak baik je guna trademark orang lain. Betul tak? Huhu

So, dengan design baru ni harapnya mood nak update blog tu selalu ada dan idea mencurah-curah. Aminnn. Major problem bergelar blogger ni bila takde idea nak update blog. Itu yang susah sebab dalam masa yang sama kena kekalkan pageviews. Kalau tak, mesti menjunam teruk.

Thats all for now. Apa pendapat korang dengan design baru ni? Cantik tak? hehe.

Enjoy your weekend, guys. Xoxo

3 comments :

  1. cantik tau ! macam mana syaza screenshot satu page ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank, anys. Hehe. Kalau nak screenshot satu page boleh ke link http://web-capture.net/.
      Btw, SR akan buat tutorial pasal ni. Anys nak buat terus pun boleh sebab masukkan link sahaja :)

      Delete
  2. less is more!

    simple dan kemas..:)

    ReplyDelete