Sunday, 5 July 2015

Syaza Bakes

ASSALAMUALAIKUM

Baking | My Dream Bakery | Pinterest
Credit to weheartit

First of all, entry ni ditaip malam semalam. Hari ni baru teringat nak publish. So, yeah.

Sekarang ni SR sedang menikmati aroma biskut yang sedang dibakar di dalam oven. Habis satu rumah bau kuih! Haha. Tak sabar dah ni nak makan. For your information too, SR habiskan masa selama 5-6 jam untuk buat beberapa jenis kuih untuk Raya nanti. Antaranya, Samperit, Sarang Semut, Tart Apple dan Coklat Cookies. Mula dari 12.00 tengah hari sampailah pukul 6.30 petang! Dasyat tau. Ingatkan nak buat Tart Epal sahaja, sekali habis semua dibuatnya. Haha. Ini semua disebabkan minggu depan dah mula nak kemas rumah sebelum pulang ke kampung selepas itu. So, minggu ni kita satu keluarga berhempas pulas siapkan kuih. Tapi, waktu mula-mula jelah dorang (my brothers) bersemangat nak tolong sama, akhirnya semua lepas tangan. SR pulak yang tolong siapkan semuanya. Hmm. But, its okay.

SR ni suka sangat bake some cakes and cookies. And I would like to try more new recipe in the future. Tapi, paling tak suka bila ada orang kacau. Kebiasaannya my brothers lah yang selalu menyibuk sama sampai kadang-kadang tu bergaduh sebab tak dapat buat! Haha, sampai macam tu sekali. But, usually memang Mama lah yang bagi SR kalau bab-bab kek dan kuih ni. 

Waktu zaman sekolah dulu pernah berangan dan berimpian nak buka kedai bakeri satu hari nanti. And, that is one of the reason why I taking Business Administration right now. Dan sampai sekarang impian tu masih lagi ada dalam kepala. Hopefully dapatlah jadi kenyataan satu hari nanti. Aaminn.

See you in the next entry. Thanks for reading. Xoxo.


8 comments :

  1. jemput baca entry dan join sekali yaa. hehee
    http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/07/giveaway-cash-raya-rm1000-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Thansk fir visiting here :)

      Delete
  2. waalaikumusalam. aminn. insyaAllah boleh. nanti buat cawangan satu kat pekan pahang darul makmur ok. haha.

    ReplyDelete
  3. bestkan kalau dapat buat cookies yang sedap..semoga tercapai impian syaza tu.Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat. Lagi-lagi bila orang makan something yang kita buat. InsyaAllah kalau ada rezeki :)

      Delete
  4. Syaza, kalau u betul-betul minat baking and cooking, why not buat blog khusus untuk baking and cooking saja. Mesti ramai yang datang baca.

    Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, its a good idea. InsyaAllah kalau berkesempatan SR akan cuba.

      Thanks for inviting. Kalau takde pape nanti SR join :)

      Delete