Thursday, 19 November 2015

Korean Drama : She Was Pretty

Hi, I'm back! Hehe. Since my final dah pun habis dan mempunyai masa yang terluang, dapatlah SR update blog yang dah terabai beberapa minggu ni. Hehe. I hope I do not have any repeat paper for my final semester. Aminn. Doakan ye, sebab SR tak nak ada masalah lain yang timbul.

So back to the topic.

Untuk pengetahuan korang semua, SR ni jarang sangat tonton drama Korea. Tahun ni aje boleh kira dengan jari berapa drama yang SR layan. Kecuali.... Ada kecuali ye... Kecuali kalau drama tersebut merupakan seseorang yang SR minat. Contohnya drama Emergency Couple. Tengok drama tu sebab Ji Hyo (Runningman) berlakon sebagai heroin. And for now, She Was Pretty. Sebabnya ada Choi Siwon (Super Junior) Wee :D


SYNOPSIS

A romantic comedy about two past acquaintances who meet again after they've gone through a reversal of fortunes and appearances, set in the backdrop of a fashion magazine's publishing office.Kim Hye-jin was a very pretty girl from a rich family. After her family's publishing company went bankrupt, she experienced hardships then lost her beauty too. Ji Sung-joon was an unattractive boy with low self-esteem, but grows up as a handsome and successful editor.The two decided to meet again as adults, but Sung-joon was unable to recognize Hye-jin. Ashamed to meet her first love and ruin his perception of her, Hye-jin asks her attractive best friend, Ha-ri, to appear in her place. Things, however, soon get complicated as Hye-jin was assigned to work at The Most magazine publishing office where Sung-joon is the deputy chief editor. He openly mistreats and belittles her for her clumsy nature, not knowing that she was his real childhood friend. Ha-ri also continues to meet Sung-joon, and soon develops feelings for him. On the other hand, Hye-jin finds a good friend in her workplace, Shin-hyuk, who slowly falls in love with her.



Memang best drama ni. Macam-macam perasaan muncul bila tengok drama ni. Rasa marah. sedih,
kecewa, kelakar semuanya ada. SR baru sahaja habis menonton episod terakhir semalam. And, its happy ending!

Kepada peminat drama-drama Korea, SR cadangkan korang untuk tonton drama ini sebab memang tak rugi. Banyak pengajaran yang boleh korang ambil daripada drama ni. Actually, SR nak share kat sini link setiap episod, tapi tak boleh sebab SR tengok drama ni pun kat youtube je. Link berterabur sana sini. Sorry bout that. Tapi kalau search kat youtube, insyaAllah akan ada. Cuba dulu ye?





Thanks for reading! Xoxo.


7 comments :

  1. dah habis tgk dahhh...hehehehe...tapi sedih sbb Siwon dah kena enlisted..tak jumpa la 2 tahun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay! So sad tak dapat jumpa Siwon lagi dua tahun... Will miss him a lot!

      Delete
  2. saya tgk dkt website dramanice.us :) best cerita ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the info. Kan? Jalan cerita yang sangat menarik. Hehe

      Delete
  3. teringin nak tengok drama nie sebab banyak kata best T^T

    ReplyDelete