Monday, 21 December 2015

11 Soalan Tag by Mastura Aziz



11 Soalan Tag by Mastura Aziz. Thanks for the tag!

So, here's the 11 questions from Mastura. InsyaAllah, I will answer all the questions, okay?

1. Makanan kegemaran anda?

Susahnya nak jawab soalan ni sebab SR ada banyak sangat dalam list. But, I will try to make it short, okay? My favourite food would be sushi, Bakso, seaweed snack and Lontong. Yummy!

2. Blog kesukaan anda dan mengapa?

Go check out my 'Favourite One' on the sidebar. Semua blog yang ada kat situ merupakan blog kesukaan SR. Because they're awesome!

3. Minat baca novel? Paling minat novel apa?

SR suka sangat baca novel. Paling minat novel-novel karya Rin Ahmad, Anjell dan Anabella sebab karya-karya mereka menusuk hati dan sanubari. Haha

4. Kalau diberi peluang untuk edit blog? Blog macam mana yang anda mau?

SR tak reti sangat edit blog ni, sikit-sikit tu bolehlah sebab pening dengan code html yang banyak tu. Maybe blog yang simple tapi masih lagi kemas dan nampak menarik.

5. Pernah tak rasa kehilangan?

Pernah.

6. Suka kucing tak? Kalau tak suka, kenapa?

Suka kucing tapi malangnya SR ni takut sangat dengan kucing sebab masa zaman budak-budak dulu pernah kena kejar dengan kucing. So, sampai sekarang fobia/takut dengan kucing. 

7. Anda yakin tak bila bercakap di hadapan? Sebagai contoh, jadi pengacara?

SR tak berapa yakin bila bercakap dihadapan orang ramai tapi SR akan cuba atasi perasaan tu and make it happen!

8. Pernah tak kentut senyap-senyap? Dan kenapa kentut senyap-senyap?

Hah, OMG soalan apa ni? haha. Sorry, next.

9. Dulu kecik-kecik ada minat kat sesiapa tak dengan rakan anda?

Haha, ada (kot).

10. Ada lesen bas ke belum? Kalau belum kenapa?

Lesen bas? Hmm, jangan kata lesen bas, lesen kereta pun SR belum ada. Dan tak pernah terniat pun nak bawak bas. Huhu

11. Do you know me?

No, maybe we can know each other after this?


Thanks for the tag, Mastura! Best sangat bila dapat soalan-soalan tag macam ni. Hehe. Ada sesiapa yang nak tag SR lagi? Dialu-alukan. (Haha, tak tau malu betul mintak kat orang!)

Thanks for reading! Xoxo

11 comments :

  1. soalannya...macam nak tergelak baca...^_^

    ReplyDelete
  2. kena kejar dengan kucing ? hahaha. biasanya dgn anjing .. kucing naughty la tuu

    ReplyDelete
  3. menarik..boleh buat kerja rumah kan boleh jadi perah otak jg menjawab kan dek..tak apa jawab ya hehehe

    ReplyDelete
  4. imej Etuza bukti dah follow ya dek

    ReplyDelete
  5. jawapan dan segmen yang menarik....singgah sini..

    done follow blog. arzmoha.com

    ReplyDelete
  6. hi done folo, folo me back ;)

    ReplyDelete
  7. shawal singgah sini.. :)

    jemput join segmen shawal.. ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2015/12/SegmenBlogwalking.html

    ReplyDelete
  8. Lamanya tak join segment macam ni.. Main tagging2 dengan soalan yang kadang tah apa2.. hahaha.. tapi yang tu la yg best jawab

    ReplyDelete
  9. Jom join yang nie ...

    http://jombercontest.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-1-by-fieyqa-adelova.html

    ReplyDelete
  10. ala apa salahnya ambik lesen bas teros :P

    ReplyDelete