Monday, 27 April 2015

Berhenti Menulis?

ASSALAMUALAIKUM



Berhenti Menulis? | Kisahnya bermula apabila SR terfikir nak godek-godek Nuffnang. Tetiba terjumpa satu keyword yang menarik hati perempuan SR. Ada juga yang mencari "cerpen terbaru di blog". Then, SR terfikir. Ada ke yang mencari? Haha, Ntah-ntah orang tu cari cerpen dari blog lain. Buat malu je. But SR nak share sikit. Unfortunately, there is no more my writing in this blog or other one. Dah private pun blog kedua tu, tapi tak tahulah korang still boleh tengok or tak. Give up? Maybe yes. Or maybe no. Tak tahulah kenapa kan. SR dah takde rasa nak share kat public semua karya SR. Hasil karya SR semua SR simpan sendiri termasuklah cerpen, enovel, puisi dan quote. Haha. Kenapa simpan sendiri? Sebab SR takde keyakinan nak share dekat orang since SR ni tersangatlah baru dan banyak kekurangan.

Tapi, apa-apa pun minat SR terhadap penulisan tak akan pernah berhenti sampai di sini. Mungkin akan ada masanya nanti SR kembali berkongsi semuanya. Doa-doakan lah ya? Mana tahu one fine day SR jadi penulis ke? hehe. Berangan tak sudah. 

For the next entry, InsyaAllah SR akan kongssikan mengenai Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015 yang SR kunjungi pada hujung minggu yang lalu. Nantikan, okay?

See you in the next entry. Xoxo.

x

Thursday, 23 April 2015

Event Wajib Pergi Setiap Tahun

ASSALAMUALAIKUM

follow you back

Event Wajib Pergi Setiap Tahun | *Taip entry ini sambil mendengar playlists lagu di hp dan ditemani hujan lebat* Hello, guys. SR nak tanya sikit ni. Ada tak sesiapa yang tak pernah miss sesuatu event setiap tahun. SR ada tau. Tapi SR dah tak berapa nak ingat bila ianya jadi rutin tahunan SR. But, its okay. The truth is, it is an interesting and best event of the year! Setiap tahun SR tunggu event ni tau. Alahai, tak sabarnya nak pergi sana. Rasa-rasanya korang dapat teka tak apa event yang SR maksudkan tu? Nak klu? Okey, klunya berkaitan dengan buku. Yes, you're right! Tepuk tangan sikit... hehe. Jawapannya ialah Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL).


Kebiasaannya, tarikh-tarikh beginilah PBAKL akan diadakan. Seriuosly, tak sabar nak pergi sebab excited nak beli novel-novel terbaru. Maklumlah, dah hampir 3 bulan tak beli novel baru. So, masa PBAKL nanti SR nak borong habis-habisan. (Itu pun kalau bajet cukup ya... Huhu) Oh ya. Jangan risau. Baucar Buku 1 Malaysia turut diterima di sanan nanti. Kepada sesiapa yang masih belum tahu, PBAKL akan diadakan setiap tahun di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Untuk tahun ni, PBAKL diadakan pada 24 April 2015 sehingga 3 Mei 2015. So, korang boleh plan awal-awal bila korang nak pergi sana. Since 1 Mei nanti kan cuti Hari Pekerja, bolehlah pergi luangkan masa kat sana. 

Dan, SR dah plan dengan kawan-kawan nak pergi sama. Masa nilah masa yang sesuai untuk kita orang gather bersama setelah masing-masing sibuk dengan hal sendiri. Hehe. Kitaorang dah plan nak pergi 25 April 2015 nanti dan esoknya pula kemungkinan akan pergi dengan Mama dan Papa. Haha. Nampaknya borong sakan lah nanti ya di sana. Kalau terjumpa ke tegur-tegurlah ya? If korang kenal SR lah... hehe. By the way, SR dah buat list tau nak beli apa nanti. Nak tahu tak?


1.#88 Love Life 


2. Hati Perempuan


3. Tundukkan Playboy Itu


4. Dia... Isteri Luar Biasa




Dan beberapa novel yang SR rasa menarik masa di PBAKL nanti.




That's all for today. See you in the next entry. Xoxo 


Friday, 17 April 2015

Bila Sakit...


Bila Sakit... | Hopefully korang semua berada dalam keadaan yang sihat. Bukan macam SR. Tetiba je sakit. Tapi takpelah. Sakit itu kan penghapus dosa. Betul tak? Kelmarin SR dah mula rasa sakit tekak. Actually, memang macam tu pun. Kalau nak sakit, mesti mula dengan sakit tekak dulu. Lepas tu, datanglah segala macam penyakit lain seperti pening kepala, demam, batuk, dan selsema. Package semuanya! Hari pertama tu hanya sakit tekak. Tapi, bila esoknya terus dapat headache, demam, selsema dan batuk. Hmm. Semalam sampai rumah terus cari katil, nak rehatkan badan. Tertidur sampai Mama dan Papa balik. Tahu je Mama dah balik, terus mengadu kat Mama kata demam. (Manja tak?) Lepas tu Mama suruh makan ubat. SR ambil 2 biji Paracetamol petang semalam sebab badan panas giler. Takut kena Denggi je.

Maghrib semalam still pening kepala, tapi dah kurang sikit sakitnya. Malam tu makan dengan penuh berselera. Orang lain kalau demam punyalah takde selera nak makan, but not for me. Get it? Hehe. Lepas makan siap teman Mama dan Papa pergi shopping lagi. Hah, demam dah okey ke? Belum. Alaa, jangan bagi muka sangat bila sakit ni. Nanti makin melarat. At least bila bergerak sana sini dapat juga berpeluh dan hilangkan panas badan. Betul tak?

Dan pagi ni, Demam still ada lagi. Hopefully by this weekend dah okey. Aminn.

Okey, entri kali ni sangatlah pointless, Sakit pun nak share kat blog. Hahaha.

See you in the next entry. Xoxo

Saturday, 11 April 2015

Review Product : Vaseline Healthy Hands Nails Conditioning

ASSALAMUALAIKUM

Review Product : Vaseline Healthy Hands Nails Conditioning | *Ignore my poor English* Hello, guys. I have no idea what to update until...  I feels like I want to make a review on every new products that I am using and purchased.  So, this is my second review. My first one is Biore Cleansing Strips Pore Pack And for my second review,  I will share or review about Vaseline product which is Vaseline Healthy Hand Nails Conditioning Nourishing Hand Lotion. Its gonna be just a simple review from me.


Price : RM 8.90
Net Volume : 85 ml
Quality : Very good (9/10)

I have been looking for a hand lotion for a long time. Since the weather now is quite sunny, I must have a hand lotion with me. And because of the weather, my skin become dried. When I went to Watsons last month, I decided to buy Vaseline and try it. I have been used it for a few weeks. So far so good. And I love it!


What I like about these product :

- Nice scent

- Non-greasy

- Affordable price

- Keep my skin smooth and moisturize for a long time


What I dislike about these product :

- It have paraben in their product

Vaseline's lotions are good. But, the things is it have paraben in their product. As I know, paraben is not good to our skin. It is hard for me to find any product who doesn't contains any paraben ingredients. Sigh.

Most of it, these product is good and awesome. I don't mind to purchase it again and again since it makes my skin and hands become more smooth and moisturize. The thing is these product is not for hands, but its also can be use for our nails. What can I say is these product make a different to my skin. Love it!

I thought I want to put a picture before and after I used these product. But, yeah. It can't be see clearly cause it seems like no differences between before and after I using it through picture. So, I decided to not put it in this entry. Sorry.


Thanks, Vaseline!

Thats all for now. See you in the next product review. Love!