Wednesday, 13 January 2016

I'm The Unluckiest Person In The World


"I'm The Unluckiest Person In The World"

broken, quote, and cry image

Agak terkejut bila SR terjumpa keyword ni dekat Nuffnang SR. Yeah, I know that I always posted kind of emotional quotes on my blog but... Hmm. Alahai, macam serba salah pun ada jugak. Hmm. Tak terniat pun to bring someone down, those quotes is for myself cause its the only way to motivate myself. Hmm.



To the person who searched for this;

To be honest, I've experienced the same feeling like you before. Tapi SR cakap dengan diri sendiri, walau susah mana pun hidup please believe that ada orang yang jauh lebih susah daripada kita.

Tak ada seorang manusia pun yang dilahirkan dalam keadaan yang tak beruntung. Percayalah. Dapat hidup ni pun dah satu anugerah dari Allah. Jangan sesekali rasa rendah diri dengan diri kita sebab ianya mungkin akan mempengaruhi emosi dan kehidupan kita. All you need to do are moving on and be positive. Jangan fikirkan sangat apa yang kita rasa. Tapi tu tak bermakna kita abaikan terus. Boleh kalau nak beremosi tapi jangan melarat sampai  berhari-hari kita menangis sebab benda yang sama.

Menangislah banyak mana pun, lepas tu janji dengan diri sendiri itu kali terakhir kita menangis sebab perkara tu.

InsyaAllah, SR akan doakan yang terbaik untuk semua. Semoga kita sama-sama dapat belajar untuk jadi seorang yang lebih positif dalam hidup. Okey?

Smile!

Thanks for reading. Xoxo.





15 comments :

  1. Hi dear. Jemput join giveaway pertama saya.

    Hadiah pertama akan memenangi CASH VOUCHER RM 70 + TOPUP RM 15 + SOUVENIR DARI PALESTINE + BLOG AKAN FEATURED DALAM BLOG HOODPATH

    Saya harap sangat awk boleh join :)

    Link di bawah utk join

    http://missdae.blogspot.my/2016/01/hoodpath-travel-blog-giveaway-10.html?m=1

    Thank youuuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, terima kasih sudi jemput :)

      Delete
  2. Yep. So true. Walaupun kadang2 kita rasa macam down sesangat, make sure kita bgkit semula lepastuh. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, macam pepatah ni "Jatuh tujuh kali, bangun lapan kali." :)

      Delete
  3. aamiin:) btw sy follow blog awaaa. awesome#1324.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn. Terima kasih sudi follow blog ni :)

      Delete
  4. :((( ah sedih nya org tu google centu ish.
    hehe thanks SR! <3
    qila baru je nk down hehe u brought me up! <3
    hihi hugs!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kan? Glad that I did that. Jangan sedih-sedih k? Stay positive! Hugs :D

      Delete
  5. setuju 100%
    tapi biasalah kadang2 perasaan down tu singgah then kita bangkit balik...
    jangan terus layan perasaan down tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, layan sangat perasaan ni taak elok sangat sebenarnya :)

      Delete
  6. bila perasaan down dah tiba...arrrr..malasnya nak layan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel you. Perasaan macam tu tak boleh diikutkan sangat. Nanti makin teruk :)

      Delete
  7. yes.. ada orang lagi malang dari kita... brsyukurrr dgn nikmat allah dah bagii.. anyway singgah blog .. cuci mataa. :) http://wanieseuk.blogspot.com/2016/01/songket-sarawak-preview-part-2.html

    ReplyDelete