Sunday, 3 January 2016

Vacation : Grand Lexis Port Dickson


After a while, dapat juga set masa dan tempat untuk bercuti dan beristirahat bersama keluarga selepas SR tamat pengajian. So, as for our family vacation, we chose Grand Lexis Port Dickson. Masuk kali ni dah dua kali pergi situ. Did you know that the main attraction about this resort is swimming pool in room? Siapa je yang tak suka bila kita ada privasi sendiri untuk berenang kan, terutamanya perempuan betul tak? So, Grand Lexis ni menawarkan pakej kolam renang dalam bilik masing-masing. Yay!

Kali pertama SR singgah sini dapat room Grand Pool Villa. Not bad. Tapi, mungkin ruang besar sikit daripada room yang SR stay iaitu Sky Pool Villa. Kalau diikutkan Sky Pool Villa is more better than Grand Pool Villa even the size is a little bit small. Overall, it was fun staying there for our family vacation.



Grand Pool Villa








Sky Pool Villa


26hb Disember hari tu singgah lagi Grand Lexis buat kali kedua. Seriously, Grand Lexis best sangat dan tak menyesal langsung pilih untuk bercuti kat sini! 















Perbezaan Grand Pool Villa dan Sky Pool Villa tak banyak bezanya pun. Semua hampir sama it just bahagian kolam renang. Grand pool Villa menyediakan ruang kolam renang yang tertutup manakala Sky Pool Villa kolam renangnya sedikit terbuka dan nampak persekitarannya tetapi tak macam gambar atas ni dimana kolam renangnya yang agak terbuka.

Overall. our 2 days 1 night are great here! Would love to come here again. InsyaAllah.

Thanks for reading! Xoxo


Still tak pandai berenang T.T


 

6 comments :

  1. salam singgah dari blog kak mia.
    subhanallah cantik view!
    semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

    -cahayakehalusankelembutan.blogspot.my-

    ReplyDelete
  2. BESTNYAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA
    heheheehehe qila dah lama tak berenang so i guess tak pandai dah la kut haha

    ReplyDelete
  3. da lama psg angan2 nk ke sini tp x smpi2 lg ;-)
    cantik suasananya

    ReplyDelete