Saturday, 9 January 2016

What I Bought at Zalora Malaysia 2.0




Hi, guys. This entry I will share what I bought at Zalora Malaysia using my RM 100 Cash Voucher. This is my second chances shopping at Zalora. As I mentioned before, I had a collaboration with Zalora Malaysia recently. So, kalau ada yang terlepas pandang entry tersebut bolehlah singgah entry Baju Muslimah Murah Online.

10 December hari tu SR singgah website Zalora, sekali lagi terus rambang mata nak pilih yang mana satu sebab semuanya menarik, tertarik, memang debomm. Haha. Nak-nak pulak masa tu tengah ada 12.12 Sale lagilah bertambah pening nak pilih. Kalau waktu first time shopping kat Zalora dah hampir sejam lebih, bayangkan untuk kali kedua pulak? Berjam-jam nak pilih mana yang berkenan di hati. Dengan menggunakan badget sebanyak RM 100, I got 4 items  for this time which are a sandal, a clutch, a watch and a sneaker.

Let's check it out!



1. Love Me Slogan Watch in Blue


Bought this just to add a new watch for my collections and I love it! For your information too, SR ni biasa pakai jam yang jenis besi or metal. Rasa macam nak cuba jam jenis lain pulak and I chose silicone one. Why not give it a try, right? Since I found out that silicone materials are quite good and durable.

There have a few colour choices like pink, white and blue. Susah tau nak pilih warna apa sebab semuanya warna favourite SR. End up pick up the blue one instead. Love it cause it small and simple! Bought it for RM 19.00 at that moment.



2. Tash Stripey Strap Sandals


As I mentioned in Part 1, SR ni tak banyak kasut. Sandal yang ada pun selagi boleh guna, SR akan guna sampailah sandal tu dah tak boleh digunakan lagi. So, pilih sandal ni dengan harapan senanglah nak keluar mana-mana and the colour is easy to match with any colour, right? Simple yet nice! The price for this sandal is also RM 19.00 at that moment.



3. Glitter Glam Flat Clutch in Dusky Blue


Yes, another bag. This is my first clutch ever sebab selalunya SR akan guna handbag or sling bag sahaja. Beli clutch ni sebab taknak bawa banyak sangat barang dalam beg. Letak handphone, bedak, lipstick je dalam clutch tu pun dah okay. Senang nak bawa kemana-mana. I got in Dusky Blue one for also RM 19.00 at that moment.

Actually, I have another item that I bought but it is for my brother. He wants a new sneaker and I offer him to choose one. He chose Geometric Canvas Plimsolls in Black for RM 39.00. As a good sister, kenalah belanja adik kan? Haha. Overall, I'm quite satisfied with the service of Zalora even though I received my parcel a bit late. Biar lambat asal selamat, betul tak?

I'm a happy girl sebab dapat purchase all these good items at Zalora.

Thanks for reading! Xoxo




8 comments :

  1. Cik akak pernah dapat juga kupon 100 nie...
    Then cik akak beli wallet je,,hahaha..ngam2 harga 100

    ReplyDelete
  2. whoaaa byk nya barang hihihi
    clutch tu nk gak T_T
    and sandal tu pun! hihi sama lah. qila pun jenis beli kasut tu sampai rosak ahaha takde byk sgt.
    and sadly, my skin is so damn sensitive sampai tak pakai jam dah ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay, we are same! Alhamdullilah, rezeki orang bagi. Hehe

      Delete
  3. saya tak prefer sandal lol sebab tak tutup kaki full so rasa pelik XD
    clutch tu saaangat lawa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel you. Masa mula-mula pakai sandal pun rasa macam tu jugak. Kan? You should get one. Hehe

      Delete
  4. wahhhh... cantik....


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

    maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

    ReplyDelete
  5. like seriously?? cantik dan murah! i will be one of zalora's customer soon

    ReplyDelete