Friday, 29 January 2016

My Blog Reviewed by Little Miss Snowflake

Hari tu SR ada join segmen Review Blog by Little Miss Snowflake dan SR ada buat sedikit review tentang blog Lissa. Boleh refer entry [ini] Dah sekarang, giliran Lissa pula review blog SR. Yay! Suka tau bila orang review blog kita sebab kita dapat tahu pandangan orang lain tentang blog kita.

Nak tahu apa yang Lissa cakapkan tentang blog SR? Let's check it out!


Terima kasih, Lissa sudi review blog SR yang simple ni. Terima kasih juga sebab baca Rasa Hati. InsyaAllah, more will be coming out later. Hee. Tak sangka ada speed test blog lagi. I didn't know whether its okay or I need to fix something to make sure blog ni ringan dan cepat? Apa pendapat korang?

 Jangan lupa singgah blogwalking dan follow blog Lissa, okay?

Thanks for reading! Xoxo

Monday, 25 January 2016

Gfriend is BACK! (Jan 2016)


SOURCE: goodmomusic.net

After a year, Gfriend comeback with a new song which is Rough. I had waited for today to come and it's finally here! I'm so excited! I can't stop watching the music video and hear the song every single time. I even downloaded the video and mp3 on my phone. First time listening to this song, I'm already falling in love. Their song. Their outfit. Their choreography. It's so beautiful! They improved a lot. They became matured a little bit. No more innocent. But, it nice.

If you want to know more about Gfriend, go check out my It's All About Gfriend where I shared their group members, why I loved them, their songs and more.

Before I end everything, let's enjoy Gfriend's new song, Rough.



Thanks for reading! Xoxo


Sunday, 24 January 2016

Puisi #3 : Harapan by SR


blue, bike, and pale image


Mungkin disaat kita berharap akan sesuatu
Ianya mungkin tak akan berlaku
Esok, lusa atau mungkin selamanya

Biarkan harapan itu pergi
Seperti angin lalu
Semoga satu hari
Bertemu yang pasti

21 September 2014, 8.30 p.m.




Thursday, 21 January 2016

Its Hard to Tell When They're Twin


Nak dijadikan cerita, lately ni SR selalu tengok vlog seorang youtuber iaitu [itsjudytime] di channel youtube which is [itsjudyslife] For those who didn't know, Judy and Benji have 3 daughters which is Julianna, Miya and Keira. Miya and Kiera are twins. Masa mula-mula tengok video life dorang, biasa-biasa je. Sampailah SR tengok satu video mereka di facebook, the twins's character were so adorable. At first, susah jugalah nak identify mana satu Miya mana satu Keira. But, after watching a few videos of them, I can tell which one are them now. Yay! Satu achievement yang menarik untuk tahun 2016! Haha. Tapi kadang-kadang tersalah teka jugalah. Sebab fizikal dorang sama je. But, mostly SR teka betul since dah 'kenal' dan tahu macam mana nak bezakan that twins.

When one sibling thinks she is the Mom
When one sibling thinks she's the Mom...
Posted by Itsjudytime on Wednesday, December 30, 2015

MK Cafe revisit
I use to recommend this place to all my friends, but after the service we got today, I don't think we're ever coming back D:
Posted by Itsjudytime on Monday, January 4, 2016


Banyak lagi sebenarnya yang best. Tapi tak mampu nak share semua. Those two videos are my all time favourite. Video yang SR akan cari bila mood SR tengah down or feeling frustated. They help me a lot! And, I'm started loving them. Hehe, They are so adorable and cute and funny and everything!

For the conclusion, how to diffentiate between Miya and Keira are Miya is a pasive, calm and not talking much while Keira is more cheerful, talkative, active kind of person. By physical, Miya tak pakai subang dan a bit kecil daripada Kiera. Keira pula pakai earring dan sedikit tembam. Hehe. Regardless, I love them so much! Stay cute and adorable Judy's families...


Famous words by the twins : "Patience", "You're welcome" and a few more.

Thanks for reading! Xoxo



Tuesday, 19 January 2016

Review Movie : The Forest (2016)


Set in the Aokigahara Forest or also known as Suicide Forest, which is notorious as a place where people commit suicides, a young American women named Sara is in search of her twin sister, who has mysteriously dissapeared in the Japanese forest. Despite the warnings from the villagers, Sara travels into the ghost-filled forest to save her sister only to discover the truth while being confronted by angry and tormented souls of the dead that prey on anyone who crosses their paths.

Genre : Horror
Running time : 95 minutes
Starring : Natalie Dormer, Taylor Kinney, Eoin Macken
Directed by : Jason Zada

----------

Kisah bermula apabila Sara mendapat panggilan daripada polis Jepun mengatakan bahawa adik kembarnya, Jess telah dilaporkan hilang di hutan Aokigahara ataupun dikenali sebagai hutan dimana ramai orang yang cuba membunuh diri. Sara terbang ke Jepun untuk cari kembarnya yang hilang. Sebelum masuk ke dalam hutan Aokigahara, Sara berjumpa Aiden dan Aiden membantu Sara dalam misi mencari kembarnya yang hilang dalam hutan tersebut. Setelah lama mencari akhirya Sara menjumpai khemah dan barang milik Jess dan dia tekad untuk bermalam di hutan tersebut dengan beranggapan bahawa Jess akan pulang pada malam itu. Sara bertemu dengan seorang gadis Jepun yang bernama Hochiko dan memberitahu bahawa dia tahu dimana Jess berada. Dan waktu inilah macam-macam perkara berlaku dalam hutan tu. Aiden dibunuh oleh Sara dengan menggunakan pisau dan kemudiannya dia mengelar pergelangan tangannya sendiri apabila bayangan roh ayahnya datang mengganggu. Akhirnya Jess ditemui oleh pasukan penyelamat manakala Sara terperangkap di dalam hutan tersebut buat selama-lamanya. Kiranya Sara diambil oleh 'hantu-hantu' kat hutan tu. The end.

Kalau nak tahu plot cerita The Forest ni, korang boleh baca di [sini] Sebab SR mungkin tersalah cerita atau tertinggal mana-mana part. Hee

As I said on previous entry, The Forest merupakan filem seram pertama yang SR tonton di wayang. In fact, kalau kat rumah pun SR takkan tengok sangat cerita seram sebab SR ni penakut orangnya! haha. Kiranya SR ni berani lah juga tengok filem seram. Haha. Nak dijadikan cerita disebabkan filem tersebut yang paling cepat untuk ditonton lagipun memang banyak filem seram sedang ditayangkan. SR dah tengok trailer Friend Request tapi memang taklah nak tengok kan? Tambah pula wayang masa tonton filem ni memang tak ramai mungkin dalam 10 orang macam tu. Feeling dia lain macam tau sebab gelap kan? Plus sound system yang kuat tu! haha. Nak gugur jantung dibuatnya. But, overall memang best! Tak rugi kalau tonton dan SR sarankan korang untuk tonton sekali. Nak kata seram sangat tu takdelah tapi seram lah juga cuma sound effect tu aje yang buat kita terkejut dan takut. Haha. Alhamdullilah malam tadi tidur lena je.

Rate : 4/5

Thanks for reading! Xoxo


Cadang nak tonton The 5th Wave pulak. Ada sesiapa nak teman? ^^





Monday, 18 January 2016

MIA, Johor, and Horror Movie?

study, white, and busy image
Source: weheartit

Sorry for being MIA for a few days. Minggu lepas sibuk sangat. Kekangan masa dan idea menjadi salah satu sebab kenapa blog ni dibiarkan sekejap tanpa ber-update. Dan sebab lain ialah I was not feeling well last week. But, here I am! Glad to be back. Thanks for those who coming here eventhough I didn't update anything. Really appreciate it.

Sabtu lepas pergi Johor kejap sebab nak attend kawan Papa punya wedding. Habis je pergi kenduri kahwin, jalan-jalan sekitar Johor. Macam-macam tempatlah kitaorang pergi antaranya Johor Premium Outlet (JPO), Legoland *Tak masuk dalam pun, saja singgah untuk tangkap gambar sekejap kat bahagian luar hotel tu since kitaorang sampai situ pun dah pukul 6 lebih.* Lepas tu singgah bermalam di rumah my aunt dekat Segamat. Esok paginya which is Ahad terus gerak balik KL dan singgah Tangkak sekejap untuk survey barang rumah. Sampai KL terus lunch dan balik rumah terus.

Hari ni, SR pergi tonton wayang di Wangsa Walk Mall with my adik angkat yang dah lama tak jumpa. Haha. We watched "The Forest". Nanti SR review movie tu ye? For your information too, itu merupakan movie seram pertama SR tonton kat wayang. haha. Kiranya berani jugaklah SR ni. Haha. Tambah pulak wayang yang tak berapa nak penuh tu, feeling habis! haha. Its such a nice movie and I would love to suggest you guys to watch it too.

Yeah, itulah sedikit sebanyak cerita disebalik M.I.A beberapa hari ni. InsyaAllah, more entries will be published soon.

Oh ya, before I forgot. Lepas ni SR akan adakan slot "What I Bought" setiap bulan untuk berkongsi apa yang SR beli pada bulan itu. InsyaAllah. Nantikan entrinya pada setiap awal bulan k?

Thanks for reading! Xoxo



Thursday, 14 January 2016

My Blog Reviewed by Nur Najah


flowers, pink, and rose image
CREDIT TO weheartit

Seperti yang ditulis di entry lepas, SR telah terpilih sebagai salah seorang pemenang oleh Nur Najah a.k.a Jie dalam segmen Simple Segmen Bloglist by Nur Najah. Memang tak sangka boleh terpilih sebab SR join pun dah agak lambat. Alhamdullilah, rezeki agaknya. SR dapat review blog dan topup RM10 dari Jie. Yay! Terima kasih, Jie.

Dah lama rasanya blog ni tak direview oleh blogger. Dan blog SR tersangatlah simple dan plain. Nak tau apa yang Jie review pasal blog SR? Boleh baca di bawah ni. SR siap printscreen dan save as picture lagi tau! 


Nak baca review salah seorang pemenang yang lain untuk segmen yang sama, boleh singgah blog Jie. Terus terang, SR suka sangat apa yang Jie review tentang blog SR. Terutama sekali mengenai akak punya quotes/puisi dan juga penulisan akak. Bukan nak kata blog SR is the best, tapi its nice bila orang puji blog kita. Tak gitu? hehe. Because of her, SR dah inspired nak sambung menulis buat cerita baru sama ada cerpen atau e-novel. Lebih kurang dua tahun jugaklah SR berhenti menulis. Dan sekarang, untuk cerita yang baru SR sedang mencari idea untuk menulis dan menghabiskan cerita. Banyak benda nak kena mula dan mungkin akan mengambil masa yang agak lama. InsyaAllah, akan diusahakan sebaik mungkin.

Tahniah juga untuk Jie sebab cerpen Jie dah terpilih untuk diadaptasi sebagai telefilem untuk RTM. InsyaAllah, SR akan beli Melodi Cinta Edisi Ke - 2 dan baca Seindah Takdir di penulisan2u nanti untuk support Jie. *Sorry, akak belum sempat nak baca cerpen Jie* Good luck for your future, Jie!

Jom terjah blog Jie dan jangan lupa follow dia okay?

Thanks for reading! Xoxo




Wednesday, 13 January 2016

I'm The Unluckiest Person In The World


"I'm The Unluckiest Person In The World"

broken, quote, and cry image

Agak terkejut bila SR terjumpa keyword ni dekat Nuffnang SR. Yeah, I know that I always posted kind of emotional quotes on my blog but... Hmm. Alahai, macam serba salah pun ada jugak. Hmm. Tak terniat pun to bring someone down, those quotes is for myself cause its the only way to motivate myself. Hmm.



To the person who searched for this;

To be honest, I've experienced the same feeling like you before. Tapi SR cakap dengan diri sendiri, walau susah mana pun hidup please believe that ada orang yang jauh lebih susah daripada kita.

Tak ada seorang manusia pun yang dilahirkan dalam keadaan yang tak beruntung. Percayalah. Dapat hidup ni pun dah satu anugerah dari Allah. Jangan sesekali rasa rendah diri dengan diri kita sebab ianya mungkin akan mempengaruhi emosi dan kehidupan kita. All you need to do are moving on and be positive. Jangan fikirkan sangat apa yang kita rasa. Tapi tu tak bermakna kita abaikan terus. Boleh kalau nak beremosi tapi jangan melarat sampai  berhari-hari kita menangis sebab benda yang sama.

Menangislah banyak mana pun, lepas tu janji dengan diri sendiri itu kali terakhir kita menangis sebab perkara tu.

InsyaAllah, SR akan doakan yang terbaik untuk semua. Semoga kita sama-sama dapat belajar untuk jadi seorang yang lebih positif dalam hidup. Okey?

Smile!

Thanks for reading. Xoxo.





Monday, 11 January 2016

Freebies : Header Transparent (Day by Day)

Finally, after a while dapat jugak idea nak guna tajuk apa header untuk freebies kali ni. Kalau korang ada cadangan tajuk yang nak diletakkan di header (transparent), boleh tinggalkan komen. InsyaAllah, SR akan buat kalau tak ada apa-apa halangan. And, its free.

Untuk freebies kali ni, SR sediakan header transparent untuk korang semua iaitu Day by Day with caption, everybody has a chapter they don't read out loud. Hope you will like it, okay?

















For more freebies header transparent, boleh singgah [Tutorial&Freebies]


As usual, sebelum ambil sila tinggalkan komen dulu ye? Itu sahaja yang SR minta. Thank you :)




Saturday, 9 January 2016

What I Bought at Zalora Malaysia 2.0




Hi, guys. This entry I will share what I bought at Zalora Malaysia using my RM 100 Cash Voucher. This is my second chances shopping at Zalora. As I mentioned before, I had a collaboration with Zalora Malaysia recently. So, kalau ada yang terlepas pandang entry tersebut bolehlah singgah entry Baju Muslimah Murah Online.

10 December hari tu SR singgah website Zalora, sekali lagi terus rambang mata nak pilih yang mana satu sebab semuanya menarik, tertarik, memang debomm. Haha. Nak-nak pulak masa tu tengah ada 12.12 Sale lagilah bertambah pening nak pilih. Kalau waktu first time shopping kat Zalora dah hampir sejam lebih, bayangkan untuk kali kedua pulak? Berjam-jam nak pilih mana yang berkenan di hati. Dengan menggunakan badget sebanyak RM 100, I got 4 items  for this time which are a sandal, a clutch, a watch and a sneaker.

Let's check it out!



1. Love Me Slogan Watch in Blue


Bought this just to add a new watch for my collections and I love it! For your information too, SR ni biasa pakai jam yang jenis besi or metal. Rasa macam nak cuba jam jenis lain pulak and I chose silicone one. Why not give it a try, right? Since I found out that silicone materials are quite good and durable.

There have a few colour choices like pink, white and blue. Susah tau nak pilih warna apa sebab semuanya warna favourite SR. End up pick up the blue one instead. Love it cause it small and simple! Bought it for RM 19.00 at that moment.



2. Tash Stripey Strap Sandals


As I mentioned in Part 1, SR ni tak banyak kasut. Sandal yang ada pun selagi boleh guna, SR akan guna sampailah sandal tu dah tak boleh digunakan lagi. So, pilih sandal ni dengan harapan senanglah nak keluar mana-mana and the colour is easy to match with any colour, right? Simple yet nice! The price for this sandal is also RM 19.00 at that moment.



3. Glitter Glam Flat Clutch in Dusky Blue


Yes, another bag. This is my first clutch ever sebab selalunya SR akan guna handbag or sling bag sahaja. Beli clutch ni sebab taknak bawa banyak sangat barang dalam beg. Letak handphone, bedak, lipstick je dalam clutch tu pun dah okay. Senang nak bawa kemana-mana. I got in Dusky Blue one for also RM 19.00 at that moment.

Actually, I have another item that I bought but it is for my brother. He wants a new sneaker and I offer him to choose one. He chose Geometric Canvas Plimsolls in Black for RM 39.00. As a good sister, kenalah belanja adik kan? Haha. Overall, I'm quite satisfied with the service of Zalora even though I received my parcel a bit late. Biar lambat asal selamat, betul tak?

I'm a happy girl sebab dapat purchase all these good items at Zalora.

Thanks for reading! Xoxo




Tuesday, 5 January 2016

Quotes #5 : I'm Okay! by SR




When you give hopes and chances to somebody
Its mean they deserve it from you
You appreciate the value of the relationship

But it seems like you are doing wrong
All they do is just break your heart into pieces

Still, you accept it with all your heart
Cause you want them
In your life and
Heart



9:54 pm, 2 January 2016 Saturday.



Sunday, 3 January 2016

Vacation : Grand Lexis Port Dickson


After a while, dapat juga set masa dan tempat untuk bercuti dan beristirahat bersama keluarga selepas SR tamat pengajian. So, as for our family vacation, we chose Grand Lexis Port Dickson. Masuk kali ni dah dua kali pergi situ. Did you know that the main attraction about this resort is swimming pool in room? Siapa je yang tak suka bila kita ada privasi sendiri untuk berenang kan, terutamanya perempuan betul tak? So, Grand Lexis ni menawarkan pakej kolam renang dalam bilik masing-masing. Yay!

Kali pertama SR singgah sini dapat room Grand Pool Villa. Not bad. Tapi, mungkin ruang besar sikit daripada room yang SR stay iaitu Sky Pool Villa. Kalau diikutkan Sky Pool Villa is more better than Grand Pool Villa even the size is a little bit small. Overall, it was fun staying there for our family vacation.



Grand Pool Villa








Sky Pool Villa


26hb Disember hari tu singgah lagi Grand Lexis buat kali kedua. Seriously, Grand Lexis best sangat dan tak menyesal langsung pilih untuk bercuti kat sini! 















Perbezaan Grand Pool Villa dan Sky Pool Villa tak banyak bezanya pun. Semua hampir sama it just bahagian kolam renang. Grand pool Villa menyediakan ruang kolam renang yang tertutup manakala Sky Pool Villa kolam renangnya sedikit terbuka dan nampak persekitarannya tetapi tak macam gambar atas ni dimana kolam renangnya yang agak terbuka.

Overall. our 2 days 1 night are great here! Would love to come here again. InsyaAllah.

Thanks for reading! Xoxo


Still tak pandai berenang T.T