Thursday, 28 April 2016

Uswah Islamic Clothing - Tudung dan Dress Muslimah Terkini

Ada yang pernah dengar tentang Uswah Islamic Clothing ataupun pernah beli produk mereka? Meh sini SR nak share sikit tentang Uswah Islamic Clothing ni.



Uswah Islamic Clothing adalah sebuah syarikat yang beroperasi di atas talian sejak 2013 dan membawa konsep pakaian patuh syariah. USWAH bercita-cita untuk membawa gaya berpakaian yang mengikut syarak menjadi trend di Malaysia mahu pun dunia. Bermula di laman social Facebook, dengan jumlah pengikut terkini sebanyak 123,000 orang dan Instagram sebanyak 32,000 followers.

Korang pun tahu kan yang sekarang ni agak susah nak jumpa tudung labuh bidang 60 dan muslimah nursing-friendly dress, kan? Tapi jangan risau. Uswah ada menyediakan pakaian serta tudung yang memenuhi citarasa korang.

Selain daripada membeli atau memakai produk keluaran Uswah Islamic Clothing, korang juga berpeluang menambah pendapatan dengan menjadi dropship dan stokis Uswah Islamic Clothing. Info lanjut boleh refer di bawah :-

Peluang Jana Pendapatan dengan Program Dropship & Stokis Uswah

Kelebihan :
  • Tidak perlu menyimpan stok
  • Tidak perlu mengeluarkan modal untuk pembelian produk, di samping membeli (untuk kegunaan sendiri) dengan harga yang jauh lebih rendah
  • Peluang mempromosi pelbagai jenis koleksi hijab patuh syariah
  • Tiada tempahan minimum
  • Tidak menanggung kerugian jika produk tidak laku
  • Tiada kos tersembunyi
  • Komisen 10-20% automatik (siap tolak!, tak perlu tunggu hujung bulan baru dapat komisen)
  • Sistem tempahan automatik di web, tidak perlu menunggu kami memberi maklum balas melalui whatsapp atau inbox. Paparan web disediakan khas untuk agen, harga di tolak secara automatik.
  • Group coaching & perkongsian permasalahan serta tips jualan atau pemasaran.
  • Kami juga menyediakan peluang untuk reseller menjadi stokis di tempat masing-masing.
Sejak dari 2014 sudah ramai yang mendapat manfaat dari program reseller kami, dari ambil sehelai dua hingga ratusan helai! Jika mereka boleh, anda tentu boleh!

Sehingga kini, kami mempunyai stokis di Brunei, Singapura, Jepun dan seluruh Malaysia.




Produk dari Uswah Islamic Clothing 
(Tudung Labuh Bidang 60, Shawl Instant Labuh, Bawal Instant Labuh dan Muslimah Nursing-Friendly Dress)



HAURA - Instant Bawal




HUSNA - Instant Shawl

husna.jpg



Untitled-1.jpg


1924023_991475387592534_3266840876921596801_n.jpgjanna.jpg


banner.jpg


Tunggu apa lagi? Jom serbu website atau butik Uswah sekarang juga! Pelbagai jenis tudung, shawl, dress yang menarik boleh dijumpai dengan harga yang berpatutan. Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi pihak Uswah di media sosial atau di talian yang disertakan dibawah.


Hotline: +601110742198 / 0108153562

Butik Fizikal: Uswah Islamic Vendor Boutique,
3A-59-01, Jalan Medan Pusat Bandar 8,
Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi.

(Landmark: Sebaris Mee Tarik Warisan, Bella Ammara, Sugarscarf)



Thursday, 7 April 2016

Resepi : Butter Chicken

Hari ni tetiba rasa rajin nak cuba satu resepi yang dah lama SR teringin nak buat. Its Butter Chicken. Tak sangka menjadi walaupun ini merupakan pertama kali SR buat. Resepi yang sangat mudah, ringkas dan tidak perlu membelanjakan banyak wang. Kiranya resepi ni main campak-campak je. tup-tup dah siap! Oh, ya. Before I forget, resepi ni boleh juga guna selain daripada ayam. Contohnya, udang atau sotong. Ntah-ntah ketam pun boleh. Haha. Belum cuba belum tahu kan? Sape yang belum masak untuk lunch tu, boleh lah masak kejap lagi. Kalau tak sempat, simpan resepi untuk dinner or bila-bila teringin nak makan nanti. Hehe

Without any further, lets jump to the recipe!!!!


Bahan-bahan :

Ayam/Sotong/Udang
Tepung Jagung
Minyak Masak
Butter/Manjerin
Bawang putih yang dicincang halus
Daun kari
Susu cair
Sedikit air panas
Garam
Gula
Pati perencah ayam



Cara-caranya :

1. Potong ayam/sotong/udang mengikut saiz yang diinginkan. (Tak kecil ataupun besar sangat. Sederhana sahaja. Kalau udang, tak perlu potong)
2. Keringkan ayam/sotong/udang dengan tisu. (Untuk memastikan ayam/sotong/udang yang kita goreng tadi tak meletup bila menggoreng nanti)
3. Gaulkan ayam/sotong/udang yang telah dikeringkan tadi dengan tepung jagung. (Banyak mana tepung jagung tu tak kisah. Janji seluruh ayam/sotong/udang diselaputi dengan tepung jagung)
4. Panaskan minyak dan goreng ayam/sotong/udang sehingga masak dan sedikit garing.



Siap part pertama. Now, move to part two. Iaitu cara-cara nak buat kuah butter.



1. Cairkan butter dan masukkan bawang putih yang telah dicincang halus dan daun kari. (Daun kari jangan letak banyak sangat. Setangkai kecil tu pun dah cukup) Tunggu sehingga bawang putih dan daun kari tadi menjadi sedikit garing.

2. Bila dah garing, masukkan susu cair. Sukatan, depands on you. (Kalau nak kuah banyak, letaklah lebih sikit. Tapi SR letak lebih kurang suku tin susu cair sahaja)

3. Biarkan kuah menjadi pekat, lepas tu masukkan sedikit air panas.

4. Masukkan bahan perasa seperti garam, gula, pati perencah ayam mengikut selera masing-masing.

5. Masukkan ayam/sotong/udang yang telah digoreng bersama tepung jagung tadi ke dalam kuah butter dan gaul sehingga sebati.

6. Siap! Sedia untuk dihidangkan.




Senang kan? Siapa kata memasak ni susah, korang silap!  Selamat mencuba dan menjamu selera! Enjoy your meal, okay? InsyaAllah kalau ada resepi baru SR akan update lagi.

Thanks for reading! Xoxo




Tuesday, 5 April 2016

Segmen : Auto-Blogger Malaysia

5 blog blogger terawal akan direview. 5 blog yang terawal juga akan dimasukkan ke dalam bloglist. 

Jemput join semua :)

Tamat : 20 April 2016

Monday, 4 April 2016

February Haul 2016




My second haul posts on my blog. Every month I will update an entry about everything that I bought for that month. Always wanted to share with you what I bought so if its good product/things, maybe you can give a try? Why not, right? So, without any further, let's jump to the haul!!!



Mentholatum Botanics Pore Refining Face Wash



I just run out of cleanser on the last January, so I want to try a new product or brand since the last brand that I used doesn't give any improvement at all. So, I'm still in the process to find the perfect cleanser for myself by trying a new product after finished the old cleanser. I found about Mentholatum cleanser after a few blogger shared about the cleanser on their blog. It is so tempted to NOT to buy since the product is made from natural ingredients. So, I grabbed it for myself. So far so good. Doesn't give any bad reaction to my face. Other than that, I love the scent of this cleanser. There is a few selection of choice regarding your skin types. As you know, I'm the one who have oily skin, so pick up the green one. The other two is for dry skin and normal skin if I'm not mistaken. I bought it at Guardian for RM 12.60.



Aiken Tea Tree Oil Pore Refining Toner



This is my second bottle, okay! I love it so much! It does remove dirt, refresh my face and also refining my pores. Plus, the price is quite cheap tho which is under RM5. Believe it or not? Really really recommended! To save the toner, I did put the toner in a spray bottle (travel size). So whenever I want to use it, I just need spray onto the cotton pad three times and it is enough for my whole face. Other than putting the toner directly to the cotton pad cause it tends to drop and something. Maybe you guys can try this tips to in order to save your toner or any liquid form by using the spray bottle!


SilkyGirl Perfect Stay 20H Eyeliner (02 Dark Brown)

I have been wanted to try a brown eyeliner for quite long time cause it gives a natural kind of look plus it doesn't look too harsh in your eyes compared to if you use black eyeliner. Since this eyeliner is waterproof and long lasting, its a benefit for me because I don't have to touch up my eyeliner every single time since my eyelids tend to be oily and it will get smudges every single hour. It not cool, okay? You guys should try it!

BOH Green Tea


Wanna starts my new healthy life. So I decided to drink green tea. Tried to drink a cup of green tea every day but yeah, forgot and lazy is my major problems. At the end, I always end up missed to drink it every day. Did you know that green tea has benefits like weight loss, anti-aging and more? You can check it my previous entry where I share the benefits of green tea. How I drink my green tea? A cup of hot water and a tea bag of green tea. Without sugar, okay.  How it taste? A bit bitter but it's okay! I just used to it and it still tastes nice. Yay!



Elianto Aloe Vera


Bought this because I suffered sunburnt after swimming at the waterpark without any skin protection like UV and etc. Because of that, my skin especially faces and my wrist got irritated. It started to get red and tingling for about 4 days. After apply aloe vera on the problem areas, it feels a little bit better. Next few days, my skin started to peel off. Arghh, never go outdoor without any protection, okay? By the way, this aloe vera is from Elianto. It cost you RM19.90. Even now I used this aloe vera as my moisturiser every single time (I just ran out of moisturiser at that time) but it still looks like I never use it! I still have a lot of product. It does moisturise your face and dries fastly.


Vietnam Mask


Can I say that this product is the BEST blackhead remover in the world? Like seriously, I used it so many times and it still amazing! Bought it after heard a few feedback about this mask. It cost you only RM 8 and I bought it at the beauty shop near to LRT Masjid Jamek. If you want to know more about these Vietnam Mask, you can go check out my review on my previous entry.





I think that's all for my February Haul. I know it's kind of late, but better late than never, right? Hehe. So, if you want to know more about the products listed above, just leave a comment (maybe I can do a review for you guys) and I will reply it when I have a free time.

Have a nice day!

Thanks for reading! Xoxo



My Monthly Haul

-January Haul 2016-